Olivera Micovic beoefent een ambacht; zij is viltmaker. Met deze achtergrond denkt zij mee met de oplossing voor een probleem. Het lawaai van schuivende stoelpoten, een ruimte met slechte akoestiek, paardrijden zonder zadel, een zwangere buik die niet in de jas past... Het kan vanalles zijn. Op deze pagina laat Olivera wat van deze processen zien en een enkele keer maakt zij iets dat niet bedoeld is om een probleem op te lossen, maar gewoon omdat het mooi is. Want dat moet ook kunnen.


Tassen van gebruikte steigerdoeken 


Trouwjurk

trouwjurk1


Stof verven


Viltzadel
Vanuit de behoefte de bewegingen van het paard beter te kunnen voelen, ontwikkelde Olivera in samenwerking met medewerkers van een manege voor gehandicapte ruiters een zadel van vilt. Het vilt is stroef waardoor het voor de ruiter voelt alsof hij vastgekleefd zit aan zijn paard. Hierdoor voelt de ruiter zich zeker en veilig. De meerdere lagen schuim die verwerkt zijn binnenin het zadel, vormen zich zowel naar de zit van de ruiter als naar de rug van het paard. Optimaal comfort voor beiden!

viltzadel1

viltzadel2

Het zadel op de foto's is een prototype; in overleg kunnen zadels op maat gemaakt worden voor elk type paard en ruiter. Van shetlandpony tot shire, voor zowel kinderen als volwassenen. Olivera denkt graag mee om de juiste vorm te vinden. Neem contact op om eens vrijblijvend kennis te maken met het viltzadel, of wanneer u het zou willen uitproberen.

viltzadel3


De Meegroei-jas
Een op maat gemaakt product voor de zwangere vrouw die niet voor een paar maanden een nieuwe jas wil kopen; de meegroei-jas! Stel, je bent zwanger, je buik wordt steeds dikker, maar eigenlijk wil je helemaal geen andere jas want de jas die je hebt is zo leuk. Bovendien is het maar voor een paar maanden dat je wat meer ruimte nodig hebt. Olivera bedacht hiervoor de oplossing in de vorm van een extra stuk stof dat aan de bestaande jas bevestigt wordt met een extra rijtje knopen. De extra stof is ruim genoeg om de knopen na een paar maanden eventueel nog eens te verzetten voor nog meer meegroei-capaciteit. Eventueel is dit concept ook toe te passen bij een jas met ritssluiting. Per jas kijkt Olivera naar de best passende oplossing dus neem contact met haar op voor mogelijkheden en prijzen.

meegroei-jas


De Wiebel
De Wiebel is een eenmalig project van Olivera Micovic en Charlotte van der Wiel en is ontstaan uit de weerzin van het weggooien. De blauwe ondergrond van de kruk is een heliumtank die men krijgt wanneer men heliumballonnen bestelt voor een feestje. Deze tankjes worden niet hergebruikt en Olivera en Charlotte gingen op zoek naar een nieuwe bestemming voor het vrolijke, blauwe tankje. Het ventiel werd er vanaf geslepen, de tank gevuld met zand voor een betere stabiliteit, waarna er een soort eierdopje overheen werd gevilt. Zo ontstond een schattig klein, wiebelend krukje waar kleine kinderen op kunnen zitten maar waar je ook heerlijk lui je voeten op kunt leggen als je op de bank zit. Het krukje is te koop voor €55.

wiebel


Bekijk de uitgebreide cv van Olivera